برای طراحی یک پلان ایده آل و نقشه ی مناسب جهت داشتن فضاهایی اصولی لازم است در ابتدا با تعریف پلان (نقشه)، انواع پلان و اصول طراحی یک نقشه ی خوب ساختمانی آشنا شویم:
در نقشه کشی معماری، صفحه ای که با بُرش افقی، ساختمان را قطع کند و دیوارها، درها، پنجره ها و سایر بخش های آن را نشان دهد.
در واقع یک برش افقی فرضی از یک ساختمان در ارتفاع یک سوم یا صدوبیست سانتیمتر ارتفاع از سطح بطوریکه تمام جزئیات را بتوان مشاهده کرد.
پلان یک اتاق یا یک ساختمان یعنی این فضا از دید بالا ترسیم شده است.پلان طبقه می تواند نشان دهنده یک ساختمان کامل باشد،یا یک طبقه از یک ساختمان یا یک اتاق و فضا به تنهایی.
پلان ها شامل پلان اندازه گیری، پلان مبلمان، تجهیزات، یا هر هدف که لازم است نشان داده شود، می باشد. پلان یا نقشه ساختمان برای طراحی بهتر مبلمان با جزئیات بیشتر و یا سیستم تاسیسات می تواند مفید باشد. هم چنین وسیه ای ارزشمند برای ارائه به مشتریان برای فروش یا اجاره ملک می باشد.
الف)دیوارها
ب)ضخامت دیوارها
ج)پنجره ها و درب ها
د)اسم فضاها
۱٫درج جهت شمال و جنوب,شرق و غرب
۲٫اندازه گذاری در سه طرف نقشه و در سه ردیف
۳٫مشخص نمودن جهت شروع و پایان راه پله
۴٫استفاده از حروف و علامت های اختصاری صحیح در پلان
۵٫درج کد ارتفاعی در هر طبقه از نقشه
۶٫رعایت اصول ترسیمی و ضخامت قلم ها جهت چاپ نقشه
در این مقاله سعی داریم طراحی پلان یک اتاق خواب مستر ایده آل و اصولی را باهم بررسی نماییم:
مستر روم معمولا بزرگترین و اصلیترین اتاق یک خانه است که در اغلب طراحیهای امروزی، هر واحد یک یا چند اتاق مستر دارد. از آن جایی که متراژ مستر روم بالا است به نسبت امکانات موجود در آن نیز بیشتر خواهد بود و طراحی دکوراسیون داخلی آن نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
فضاهای مورد نیازی که میبایستی در اتاق مستر جانمایی شوند:
حمام با امکانات کامل ( وان , دوش , روشویی , فرنگی و ..)
کلوزت یا اتاق لباس و حوله ها..
مینی بار شامل : یخچال کوچک , سینک و کابینت و ..
تعبیه فضایی جهت قرارگیری میز توالت و آیینه و ..
جانمایی تخت دونفره بهمراه دو میز آباژور
جانمایی محل قرارگیری تلویزیون
جانمایی محل کتابخانه
در زیر چند نمونه از پلان اتاق مستر را باهم بررسی مینماییم:
مستر رومها در واقع و اصطلاحاً بزرگترین و دلبازترین اتاق خواب یک خانه یا ویلا اتلاق محسوب میشود که با المانهای متعددی تجهیز شده است و حال و هوای دلنشین و امنی را به کاربرانشان میدهند. شما میتوانید اتاق خواب مستر یا همان مستر رومها را یک اتاق شخصی و همه چیز تمام بدانید
بارزترین ویژگی اتاق خواب مستر که در واقع برترین مزیتش نیز محسوب میشود، داشتن سرویس بهداشتی و سرویس حمام شخصی برای صاحب اتاق است. معمولاً اتاق خواب مستر در یک خانه یا ویلا مخصوص زوجها یا به بیانی واضحتر والدین آن منزل است
اما حتماً خانههایی را خواهید دید که تمام اتاق خوابهای آن به صورت مستر روم ساخته شده اند، شاید نه یک مستر روم کامل! اما حداقل مشخصههای ضروری و بارز آن را در اختیار دارند. اما ما در ادامه حتماً به شما خواهیم گفت که یک اتاق خواب مستر کامل و استاندارد چه ویژگیهایی خواهد داشت:
اگر قصد ساخت یک اتاق خواب مسترواقعی و استاندارد در منزل خود را دارید، لازم است بدانید اصلیترین مشخصه یک مستر روم استاندارد در اختیار داشتن فضای کافی برای برآورده ساختن نیازهای یک اتاق خواب مستر است.
طبیعی است که این اندازه و ابعاد مورد نیاز، با توجه به متراژ کلی بنا، در یک ساختمان با ساختمانی دیگر متفاوت خواهد بود. به این ترتیب که شما در معماری و عمارتهای مدرن امروزی هم شاهد اتاق خواب مستر صد متری هستید و هم مستر رومهایی مختصر به وسعت بیست مترکه البته هرچقدر از متراژ این اتاق کم شود ,امکانات این فضا نیز کمتر میشود.
کلوزت رومها را بیشتر در سبک معماری مدرن طرفدار داشته اما امروزه در منازل و ویلاها به هرسبکی که ساخته شوند کلوزت روم یکی از فضاهای اصلی اتاق مستر بشمار می اید.
اتاقی که در آن فضای اختصاصی منحصر به لباس ها است که به وسیله کمدهای بزرگ و وسیع یا شلفهای دیواری یا استندهای مختلف یک طبقهبندی منظم برای چیدمانی شیک و مناسب برای پوشاکشان، در اختیارشان قرار داده میشود و با آینههای قدی و بلند و نیمکتهایی که مخصوص نشستن و پوشیدن کفش هاست آراسته شده و کاملاً به یک اتاق اختصاصی و همه چیز تمام مخصوص پوشیدن و تعویض لباسها تبدیل شده است.
از جمله ویژگیهای دیگر یکاتاق خواب مسترکامل میتوان به تجهیزاتی نظیر تلویزیون به همراه وسایل جانبیاش اشاره کرد. این تجهیزات میتوانند در گوشهای از مستر روم به همراه نیم ست مبلی در یک فضای نشیمن مختصر تعبیه شوند و یا تنها یک تلویزیون دیواری و جمع و جور در اتاق باشند.
اگر اتاق خواب مستر شما فضای استاندارد و آزاد زیادی در اختیارتان قرار میدهد، ایده ترتیب دادن یک فضای نشیمن کوچک و صمیمی و دنج پیشنهاد بسیار جذاب و خاصی برای مستر رومتان خواهد بود و آن را به یک اتاق خواب مستر همه چیز تمام تبدیل خواهد کرد.
فضای نشیمن دروناتاق خواب مستر معمولاً فضایی کوچک در گوشه دنج اتاق است که حالت ایدهآل آن در مجاورت پنجره یا بالکن است.
از دیگر الزامات یک اتاق خواب مستر که جز ویژگیهایی است که به هیچ عنوان نمیشود آن را نادیده گرفت، اختصاص دادن یک فضای مناسب و شیک برای سرویس بهداشتی در داخل اتاق است. سرویسی که از تهویه خوب و قوی، اصول معماری صحیح و استاندارد و همچنین از طراحی مدرنتری برخوردار است ,و حمام که میتواند یکی از دلچسب ترین فضاهای اتاق مستر بشماربیاید .
در نهایت ابعاد و استانداردهای فضاهای اتاق مستر فراخور متراژ کل بنا میباشد ,اما ابعاد این اتاق کمتر از ۲۰متر مربع بهتراست نباشد.
مطالب مرتبط: اصول طراحی پلان و نقشه های ویلا
زمانی که در طراحی اتاق خواب مستر کوچک از رنگهای خنثی استفاده میشود، میتوان خنثی بودن آن را با استفاده از وسایل و حتی چیدمان زیرکانه شکست. همانطور که مشاهده می کنید، پتوی روی تخت که رنگ متضاد با اتاق دارد خنثی بودن رنگها را شکسته است و فضایی زیبا و گرم به وجود آورده است.
رنگ هایی چون طوسی روشن , سفید , کرمی استخوانی جزء رنگ های خنثی بشمار میاید که با استفاده از اکسسوری هایی به رنگ شاد میتوانیم هرچندوقت یکبار تنوعی به طراحی اتاق مستر خود ببخشیم.
برای انتخاب رنگی مناسب در کنار رنگ سفید میبایستی با روانشناسی مبحث رنگ ها آشنا باشیم و رنگی را انتخاب کنیم که هماهنگ با روحیه ی فرد ساکن در این اتاق باشد
بطور مثال ترکیب رنگ سفید و سبز مناسب افرادی است که میخواهند فضایی دلباز و تلقین حس آرامش را برای خود بهمراه داشته باشد.
کاغذ دیواری نیز یکی از گزینه هایی است که میتوان در طراحی اتاق خواب مستر استفاده کنیم
اما میبایستی به این نکته توجه داشته باشیم که تنها یک دیوار را به یک طرح جذاب اختصاص دهیم و مابقی دیوارها از طرح ساده تری برخوردار باشد.نکته ی دیگر در انتخاب کاغذ دیواری که بسیار حائز اهمیت میباشد , رعایت سبک کاغذ دیواری مناسب فراخور سبک طراحی اتاق میباشد، به این ضورت که نباید اگر طراحی ما بر اساس سبک مدرن انجام شده , از کاغذدیواری کلاسیک با نقوش بزرگ استفاده کنیم . هماهنگی بین سبک و حتی جزئیات استفاده شده در یک اتاق بسیار مهم میباشد.
برای طراحی اتاق خواب مستر لازم است در ابتدا با ویژگی های هرکدام از این سبک ها آشنا باشیم و با توجه به سلیقه و متراژ فضای خود سبک دلخواه را انتخاب و بر اساس آن در ابتدا پلان فضا و بعد دکوراسیون داخلی و انتخاب متریال و خرید وسایل را انجا م دهیم.
باتوجه به توضیحات داده شده در این مقاله و مقاله های قبلی میتوانیم در ابتدا از یک مشاور و معمار حرفه ای برای داشتن یک پلان و نقشه ی خوب کمک بگیریم و هرچقدر که اطلاعات کامل تری نسبت به اصول و قوانین طراحی داشته باشیم میتوانیم نتیجه ی بهتری از فرایند طراحی نقشه ی بدست آمده داشته باشیم
گروه فنی مهندسی پلانکده با معماران متخصص در زمینه طراحی پلان و نقشه ساختمانی مسکونی /طراحی پلان و دکوراسیون داخلی ویلا /طراحی پلان و نقشه ی مجتمع های تجاری و اداری /طراحی نما خارجی به سبک مدرن و کلاسیک /طراحی ویلاهای به روز و زیبا در کمترین زمان و هزینه ی مناسب در کنار شماست تا بتوانید به بهترین شکل از زمین و ملک خود بهره برداری نمایید.
تیم مهندسی پلانکده کلیه ی خدمات مهندسی نامبرده ی خود از قبیل طراحی پلان”نقشه های مسکونی , ویلایی و تجاری/ اداری خود را بصورت آنلاین انجام و جهت صرفه جویی در وقت و زمان کارفرماها از طریق واتساپ و ایمیل ارسال مینماید, فقط کافیست که مشخصات ملک خود را بهمراه خواسته هایتان ارسال نمایید و از طریق شماره تلفن و واتساپ
مهندس سرکار خانم عاطفه بهشتی : ۰۹۱۳۲۱۱۲۷۶۷