در یک تعریف کلی ویلا به ساختمانی گفته میشود که از چهار طرف به بیرون نما داشته باشد و معمولاً آن را در اطراف شهرها یا در ییلاقها میسازند. البته در بعضی از کشورها قوانین ساخت و ساز به شهروندان اجازه ساخت ویلا در داخل شهر را میدهد و خانههای مسکونی به صورت ویلایی ساخته میشوند.
طراحی باغ ویلا در واقع، طراحی فضاهای سبز و نزدیک به طبیعت واقعی که نسبتا وسیع و باز هستند. وجود یک باغ در تلفیق با بنای ویلایی با انواع سبک های طراحی می باشد. طراحی ویلا و باغ در اصل برگرفته از گرایش های معماری در زمینه طراحی لند اسکیپ ویلا به شمار می رود. اکثرا اجرای باغ ویلا در ویلا های قدیمی یا تازه ساز و بزرگ در حومه شهرها، روستاها و حتی گاهی درون شهرها نیز انجام می شود.
در نهایت به واسطه ساخت ویلا در محیط باغ، آرامش و بهره مندی از مناظر زیبای باغ به همراه جریان هوای تازه و دلچسب موجود در میان فضای سبز و پوشش گیاهی حیاط باغ ویلا در سراسر فضای داخلی ویلا ایجاد می شود.
ویلا سازی و خرید باغ/ویلا، امروزه طرفدارهای زیادی بین افراد جامعه و سازنده ها پیدا کرده است، چرا که اشخاص برای رهایی از ازدحام شهر و جریان یکنواخت زندگی خود به دنبال فضایی امن، زیبا با امکانات رفاهی و تفریحی هستند که بتوانند مدتی را در آرامش در کنار خانواده و دوستان خود بگذرانند.
به همین دلیل لازم است که یک متخصص با توجه به تجارب خود و خواسته های مالک بهترین فضا را برای تامین موارد مذکور برای شما به ارمغان آورد.
تیم طراحی پلان کده، خدمات تخصصی خود در زمینه ی طراحی پلان و نقشه های مسکونی، طراحی پلان ویلا، طراحی نمای مسکونی، تجاری، طراحی نمای ویلا به سبک مدرن و کلاسیک، طراحی فضاهای داخلی شامل: طراحی آشپزخانه، طراحی فضاهای عمومی و خصوصی مسکونی، طراحی پلان، نما و دکوراسیون داخلی بصورت آنلاین و حضوری در استان اصفهان، تهران، یزد، کرمان، بوشهر و کلیه ی استان ها و شهرستان ها ارائه میدهد.
لازم است در ابتدا تعاریف واژه های فوق را با هم بررسی نماییم:
اگر ساختمان را حجمی بسته در نظر بگیریم. سطوحی از بنا که با فضای باز فصل مشترک دارند، نما محسوب میشوند. بنابراین نما آن بخش از ساختمان است که از فضاهای عمومی نیز دیده میشوند.
در دنیای امروزی زیبایی و نوع طراحی نماهای ساختمان گویای کلاس کاری، نوع فعالیت و حتی طرز فکر، ایدهها و نقطه نظرها و تفکرهای مدیران و مالکین میباشد.
به طور کل در ساختمان سازی به سوی بیرونی یک ساختمان نما گفته میشود.
در واقع نما مانند یک پوشش به ساختمان شکل و روح میدهد و مهمترین بخش یک ساختمان به حساب می آید. در واقع این که نمای یک ساختمان چگونه ساخته شود، بر روند ساخت بقیه اجزای ساختمان تاثیر گذار است. در گذشته، نمای ساختمان بیشتر به عنوان یه محافظ برای ساختمان ها استفاده میشد، اما با گذشت زمان در طراحی نما بیش از پیش به زیبایی آن توجه شد، به طوری که طراحی نمای یک ساختمان مرحله مهمتری نسبت به ساخت بدنه ی ساختمان میباشد.
لازم است که قبل از بررسی انواع سبک های نما با سیستم های نماسازی به اختصار آشنا شویم:
مصالح نماي خشک نسبت به مصالح سنتي که در ساخت ساختمان به کار مي رفته است بسيار متفاوت مي باشد. يکي از نماها پرطرفدار است که امروزه در بيشتر ساختمان ها از آن استفاده مي کنند، چرا که هم بسيار عالي مي باشد و همچنين کار کردن با آنها بسيار راحت تر است.
يکي ديگر از مزيت هاي مصالح اين است که شما مي توانيد به راحتي آنها را نصب نماييد، ولي دقت داشته باشيد که نصب و اجراي آن بايد توسط مجري انجام شود که در اين زمينه تخصص کافي دارد و به بهترين روش ممکن مي توانند آنها را نصب کند. براي اينکه با مصالح آشنايي بيشتري داشته باشيد در ادامه برخي از آنها را معرفي مي کنيم.
یکی از انواع نما خشک سيستم هاي فايبر سمنت مي باشد. اين نوع نما طرح ها و رنگ هاي گوناگوني دارد. کساني که مجري نماي خشک مي باشند اين نوع نما را بيشتر براي ساختمان هايي که بايد مقاومت بسياري در برابر آتش سوزي و امواج داشته باشند پيشنهاد مي دهند. اليافي که در اين نوع از نما وجود دارد مقاومت بسيار بالايي ايجاد مي کند، به همين دليل در برابر هر ضربه اي مقاوم است.
عملکرد اين نما در هر دو نماي بيروني و نماي داخلي بسيار مناسب بوده و به خوبي ديوار ها را پوشش مي دهد. بنابراين بهترين پنل هاي مقاومت در برابر رطوبت و نور داشته اين گزينه است.
تصویر :
اين نوع از نما در اندازه و ابعاد گوناگوني توليد مي شود و زيبايي ساختمان را بسيار افزايش مي دهد. دوام و مقاومت پنل هايي که در اين نوع از نما به کار مي رود در برابر مواد شيميايي بسيار بالا مي باشد.
در بيشتر ساختمان هاي معمولي مجري نماي خشک از سراميک اين نما استفاده مي کند، استفاده از اين نوع نما بيشتر براي نماي خارجي ساختمان است. به طور کلي يکي از مناسب ترين و متداول ترين مصالح ساختماني اين نوع مي باشد.
استفاده از نوع نما را براي زيبايي بيشتر ساختمان پيشنهاد مي دهد، همچنين مقاومت و دوام اين نوع از نما به اين دليل که چند لايه است بسيار بالا مي باشد.
سیستمهای نمای خشک شامل اجزای زیر است:
عایق حرارتی به طور مستقل با اتصال مکانیکی یا چسب به زیر کار محکم میشود.
این چهارچوب میتواند از چوب اشباع شده، فولاد یا آلومینیوم ساخته شود. فواصل و اندازهها و نوع اتصالات زیر به گونهای طراحی میشود که در برابر عوامل مخرب از جمله باد مقاوم باشد.
در اغلب سیستمهای نمای خشک به منظور جلوگیری از ورود نم یا رطوبت به داخل ساختمان، یک فضای خالی تهویه بین نما و عایق ایجاد میکنند.
برخی از مصالح که برای نمای خشک میتوان استفاده کرد عبارتند از: صفحات رزین اشباع شده، پشم معدنی فوقالعاده فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورقههای آلومینیوم و کاشیها و آجرهایی سفالین که گسترهای وسیع از رنگ و بافت را در برمی گیرد. نمای خشک را میتوان با اتصالات آزاد اجرا کرد. که در این صورت در مقابل باران قابل تنظیم خواهد بود.
مراحل اجر ابه ترتیب عبارتند از:
انتخاب چهارچوب نگه دارنده و اتصالات مقاوم و ماندگار در برابر سرما و گرما وبخار آب و گازهای موجود در هوا در زمان اتصال، شرایط زیر کار و بارهای اضافی از قبیل فشار و باد و باران و نوع ارتباط چهارچوب با سازه از اهمیت بالایی برخوردار است. آب بندی کردن پنجرهها و پیش آمدگیهای ساختمان و ممانعت از ایجاد پل حرارتی طراحی اتصالات و نوع مصالح مورد استفاده در نمای خشک علاوه بر مشخصات فنی فوق باید قیمت مناسب، زیبایی نما، سهولت و سرعت در اجرا را در بر گیرد
نماي دو پوسته
نماي شيشه اي اسپايدر
نماي شيشه اي کرتين وال
یکی از لوکس ترين و شيک ترين انواع سيستم هاي نما، نماي دو پوسته مي باشد که پس از بحران انرژي در دهه ۷۰ ميلادي ايده بسيار جالب و پرطرفداري به شمار مي رفت که تحول اساسي در ساختار نماي ساختمان ها به وجود آورد. پيدايش اين ايده فلسفه خاص خود را دارا بوده و به منظور دستيابي به بهترين سطح آرامش دمايي بوده است که با مزيت هايي از جمله مصرف بهينه انرژِی و بالاترين ميزان بهره مندي از نور طبيعي برخوردار بوده است
نماي دو پوسته از عناصري چون هوا و شيشه طراحي شده و با توجه به مزيت ها و ويژگي هاي بي نظير از جمله موارد زير در انتخاب بسياري قرار مي گيرد:
از ديگر انواع سيستم هاي نما مي توان به نماي شيشه اي اسپايدر اشاره نمود همانطور که ميدانيد شيشه يکي از مهمترين مصالح ساخت و ساز به شمار مي رود و نقش بسيار مهمي را در بخش هاي سازنده يک ساختمان دارد که در اين ميان مي توان گفت شيشه اسپايدر يکي از محبوب ترين و پرطرفدارترين انواع سيستم هاي نما بوده و با داشتن ويژگي ها و قابليت هاي بسيار در اولويت بسياري از طراحان قرار مي گيرد
شيشه اسپايدر از جنس شيشه هاي نشکن بوده و مقاومت بالايي در برابر هر گونه ضربه و طوفان دارد و هم چنين به منظور عايق حرارتي و صوتي مورد استفاده واقع مي شود. براي اجراي شيشه اسپايدر در نماي ساختمان از هيچ گونه قطعه و فريمي استفاده نشده و اين امر سبب مي شود که هيچ مانعي در تماشاي بيرون وجود نداشته باشد. هم چنين پانل هاي شيشه اي در اين نما داراي ضخامت ۱۲ الي ۱۰ ميلي متري بوده و امروزه اجراي اين نما مدنظر بسياري از برج سازان و معماران قرار گرفته است.
در طراحي سيستم هاي کرتين وال، موارد ديگري به غير از زيبايي مورد توجه قرار مي گيرد و اين ملاحظات در طراحي نهايي تأثير مي گذارد، به ويژه هنگامي که صرفه جويي در انرژي بيشترين نگراني را براي بيشتر مشتريان دارد. در طراحي نماي کرتين وال شيشه اي، روکش بدون تعمير و نگهداري مورد نظر است. لوله آلومينيوم آنودايز شده و پانل ها با لايه هاي فلوروپليمر جايگزين شده است که نويد عمر طولاني آن را مي دهد. جريان انرژي از طريق ديوارها، پانل هاي نماي کرتين وال شيشه اي با مواد عايق مانند ايزوسيانورات ها يا پانل هاي کارخانه تشکيل شده که درجه هاي مختلفي از مقاومت حرارتي را از طريق خود پانل فراهم مي کنند. با اين حال همان درجه کيفيت عايق بايد در ساير اجزاي سيستم مانند لوله، مهر و موم و شيشه وجود داشته باشد يا بيش از حد بکار رفته باشد. مقاومت در برابر تراکم و ضريب مقاومت تراکم ياCRF، مي تواند عملکرد حرارتي نسبي پنجره ها را با توجه به تراکم پيش بيني کند. هرچه CRF بالاتر باشد، مقاومت آن در برابر تراکم بهتر خواهد بود و يک عامل مهم در طراحي به حساب مي آيد.
سيستم کرتين وال به طور کلي داراي چهار کاربرد اصلي و مهم است:
انواع مصالح مورد نیاز برای ساخت نمای ویلا مصالحی هستند که قدرت ترکیب شدن با یکدیگر را دارند. به عنوان مثال شما می توانید در نمای ویلای خود مصالحی مانند سنگ و چوب را با هم ترکیب کنید و بخش هایی از نما را با استفاده از شیشه اجرا کنید تا چشم اندزای زیبا به ویلا داده شود. در حقیقت مصالح مورد نیاز برای ساخت نمای ویلا باید به طور ترکیبی مورد استفاده قرار گیرند. مصالحی مانند کامپوزیت، شیشه، سنگ، چوب، آجر و سیمان و گچ از جمله پر کاربردترین متریال ها می باشند که طراحان خلاق و نوآور می توانند با یک ترکیب هنرمندانه نمایی زیبا و جذاب را با استفاده از آن ها خلق نمایند:
یکی از قدیمی ترین مصالحی که در بسیاری از ویلاها استفاده می شود متریال آجر است. از آنجایی که آجرها دارای تنوع بالایی در طرح و رنگ های مختلف می باشند می توان به واسطه ای آن ها هارمونی جذابی در نمای ویلا به واسطه ی سبک های مختلف آجرچینی ایجاد کرد. با استفاده از آجر می توانید نمای ویلا را به سرعت اجرا کنید و فضایی سنتی و دلنشین مطابق با معماری امروز برای ویلا به ارمغان آورید. از جمله مهم ترین ویژگی های آجر می توان به ضریب انتقال حرارت پایین، چشم انداز گرم و صمیمانه، گستردگی در تنوع رنگ، مقاومت بالا در برابر تغییر رنگ و شرایط آب و هوایی شمال، قابلیت ترکیب با انواع مصالح دیگر و در نهایت قیمت مقرون به صرفه ی آن اشاره کرد.
سنگ هایی که درطراحی نمای ویلا استفاده می شوند هزاران نوع دارند بنابراین وقتی صحبت از متریال سنگ در نمای ویلا می شود می توان اشاره به چندین سبک مختلف ویلاسازی نمود. به عنوان مثال در ویلاهای روستیک از سنگ های لاشه ای و سنگ های صخره ای استفاده می شود در حالی که در ویلاهای کلاسیک از سنگ های مرمر، در ویلاهای مدرن از سنگ گرانیت در ویلاهای رومی از سنگ تراورتن استفاده می شود. همانطور که می بینید کاربرد متریال سنگ در انواع نماهای ویلا قابل توجه می باشد. این متریال در واقع یکی از قدیمی ترین مصالحی است که قابلیت ترکیب شدن با سایر مصالح نما را دارد. شما می توانید در نمای ویلای خود از ترکیب سنگ و شیشه و یا سنگ و چوب یک نمای فوق العاده حاصل کنید. سنگ ها دارای تنوع بالایی در طرح و رنگ هستند و پپایه اصلی مصالح مورد نیاز برای ساخت نمای ویلای محسوب می شوند. آن ها دارای استحکام بالا در برابر رطوبت بوده و در برابر شرایط اقلیمی نامساعد مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
بسیار بعید است که ویلاهای امروزی در هر نوع سبکی که ساخته می شوند فاقد متریال شیشه در نمای خود باشند. بنابراین شیشه هم از آن دست مصالح مورد نیاز و اساسی در نمای ویلا به حساب می آید. دقت داشته باشید که شیشه های مورد استفاده در نمای ویلا باید خاصیت ضد شکنندگی و عایق حرارتی باشند. همچنین بسیار مهم است که شیشه به کار رفته در نما از ورود اشعه مضر فرابنفش به داخل ویلا جلوگیری کند. بنابراین در انتخاب متریال شیشه سعی کنید انواع با کیفیتی را انتخاب نمایید. اگر ویلایی سنتی دارید و می خواهید نمای آن را به زیبایی هرچه تمام تر اجرا کنید می توانید از شیشه های رنگی در نمای ویلا استفاده نمایید. در طراحی ویلاهای مدرن نیز می توان بخش های زیادی از نما را با استفاده از شیشه اجرا کرد. مزیت مهم استفاده از شیشه در نمای ویلا ایجاد چشم اندازهای زیبا از داخل ویلا به فضای بیرونی می باشدو همچنین می توان میزان نوردهی به فضا را با استفاده از این متریال در نمای ویلا کنترل کرد. دقت داشته باشید که استفاده بیش از حد از شیشه در نمای ویلا مجار نیست چرا که موجب هدر رفت انرژی و نقض حریم خصوصی می شود.
یکی از پر کاربردترین مصالح مورد نیاز برای ساخت نمای ویلا چوب می باشد که در انواع ویلاهای شمالی نیز کاربرد دارد. این متریال دارای ظاهری زیبا بوده و حسی از آرامش و گرما را به انسان منتقل می سازد البته باید دقت داشته باشید که چوب های مورد استفاده برای نمای ویلا چوب هایی خاص با ویژگی های منحصر به فرد هستند. این چوب ها دارای طول عمر بالا بوده و در برابر حرارت، آتش سوزی، رطوبت و برف و باران مقاوم می باشند و دچار پوسیدگی نمی شوند. اگر می خواهید نمایی زیبا به ویلای خود بدهید می توانید از این متریال جذاب استفاده کنید.
یکی از مصالح نوین نماسازی ویلا که در ایران نیز محبوبیت بالایی پیدا کرده کامپوزیت می باشد. این متریال ها از جنس پلی اتیلن تولید می شوند و می توانند دست طراحان را در خلق نماهای نوآورانه بسیار باز بگذارند چرا که دارای قابلیت شکل پذیری بسیار بالایی هستند. این مصالح نماسازی دارای ظاهری درخشان، وزنی سبک و رنگ هایی متنوع بوده و توسط یک لایه آلومینیوم پوشش داده می شوند بنابراین عایق حرارتی بسیار خوبی هستند.
مصالح نوین دیگر قابل استفاده در طراحی و اجرای نمای ویلا به شرح زیر میباشد:
با اطلاعات بدست آمده در رابطه با مصالح قابل استفاده در نمای ساختمان ویلایی لازم است که بدانیم مراحل طراحی نما ویلا بر چه اساسی انجام میشود:
برای شروع طراحی یک ویلا لازم است که اطلاعات زیر را داشته باشیم:
برای شروع طراحی، پس از دزیافت مشخصات و خواسته های مالک شروع به طراحی پلان بر اساس اطلاعات بدست آمده مینماییم.
طراحی پلان ویلا شامل فضاهاییست که به نسبت مساحت و خواسته های مالک عرصه بندی میگردد.
یک ویلا شامل دو عرصه میباشد:
این عرصه ها شامل فضاهایی از قبیل ورودی .سرویس میهمان.آشپزخانه و سالن که بعنوان عرصه ی خصوصی هستند و اتاق خوابها .نشیمن و حمام که زیرمجموعه ی عرصه ی عمومی میباشند.
در طراحی پلان ویلایی , لازم است که اگر متراژ ویلا و ساختمان قابل احداث بیشتر از ۱۲۰مترمربع باشد فضاهای دیگری از قبیل , لاندری .اتاق میهمان.استخر سرپوشیده .سونا و جکوزی .اتاق بازی و فضای ورزش را در نظر بگیریم.
پس از طراحی پلان ویلا که البته میبایستی در درجه ی اول سبک طراحی را در نظر بگیریم به سراغ طراحی نما میرویم که البته بهتر است در حین طراحی پلان ویلایی , پیش بینی های لازم جهت طراحی نما را هم در نظر بگیریم,
در مقاله های پیشین انواع سبک طراحی باغ ویلا را بصورت مفصل توضیح دادیم,
طراحی نمای ویلا میبایستی بر اساس اصول و سبک مد نظر کارفرما صورت پذیرد.
در این قسمت به بررسی اصول طراحی نمای ویلای مدرن میپردازیم:
اساس سبک مدرن بر اساس اشکال ساده، خطوط مستقیم و صاف می باشد و شامل حداقل آیتم های تزئینی است. این سبک فضاهایی با خط دید مستقیم، ساده و بزرگ و با تمرکز بر کارایی و نظم را فراهم میکند.
فلسفه سبک مدرن بر مبنای ایجاد فضاهایی کاربردی در عین سادگی و به دور از تزئینات و تجملات است و در آن استفاده از متریال هایی از جمله فلزات، شیشه، سیمان و… که همگی به لطف صنعت مدرن در اختیار ما هستند، به وفور دیده میشود.
هر نمایی از یک ویلا، تحت تأثیر نقشه و معماری داخلی آن می باشد، با این حال، می توان به شناسایی یک ویلای مدرن از یک ویلای معمولی، با توجه دقیق به نمای آن پرداخت. نشانه ها و علائمی که در نمای یک ویلای مدرن به چشم می خورد، عبارتند از:
طراحی ویلا مدرن مینیمال در واقع دسترسی سریع تر و بهتر به زندگی می باشد.این سادگی می تواند در فرم،فضا،متریال،جزئیات و رنگ باشد.در طراحی ویلا رعایت این اصول حائز اهمیت است.
دوبلکس بودن یک ویلا از این نظر میتواند مهم باشد که شما در یک زیربنای ثابت بتوانید مساحت بیشتری برای پلان داخلی ویلا در اختیار داشته باشید و فضاها در آن به اندازه کافی دلباز و آرامش بخش باشد. این یک برتری بزرگ پلان ویلا دوبلکس نسبت به ویلای معمولی است
جانمایی صحیح پله جهت دسترسی و اتصال دوطبقه ,ارتفاع مناسب سقف ,سالن با ابعاد مناسب با نورگیری عالی از نکات مهم در طراحی ویلای دوبلکس هستند.
ویلای دوبلکس یکی از گزینههای محبوب و پرطرفدار برای خرید ویلا است. ویلاهای دوبلکس، معماری چشمنواز و منحصر به فردی دارند. این ویلاها از نمای بیرونی قابل تشخیص هستند. ویلایی که به صورت دو طبقه دیده میشود، اما در واقع در طراحی داخلی، از طریق یک پلکان در دو طبقه مجزا شده است.ویلاهای دوبلکس دارای فضاهای تفکیک شده ی داخلی هستند به نحوی که سالن و آشپزخانه در یک طبقه و اتاق خوابها و سرویس با مابقی امکانات در طبقه ی دیگر در نظر گرفته میشود.
ما در تیم طراحی پلانکده به شما کمک میکنیم تا ویلا و یا مسکن خود را با توجه به سلیقه و علاقه شما ، طراحی نماییم. طراحی ویلا، طراحی پلان های دوبلکس، طراحی نمای مدرن ویلا و ارائه ی بهترین طراحی ها در کمترین زمان و نازلترین هزینه ها توسط تیم مهندسی پلانکده بصورت آنلاین و حضوری در اصفهان و کلیه ی شهرستان ها، تنها با ارسال ابعاد ملک و خواسته های مالک انجام میپذیرد.
کافیست از طریق واتساپ یا تماس با شماره تلفن ۰۹۱۳۲۱۱۲۷۶۷ با ما در ارتباط باشید.