در مقاله های پیشین در این سایت به بررسی ویلا از زوایای مختلف تحت عناوین زیراز جمله:
اصول طراحی پلان و نقشه های ویلا، طراحی ویلای سنتی، طراحی ویلای مدرن دوبلکس، نمای ویلای مدرن، پلان ویلای دوبلکس پرداختیم، که میتوانید برای داشتن اطلاعات کافی در این موضوعات به لینک مربوطه سری بزنید یا جهت مشاوره در زمینه ی طراحی ویلا اعم از طراحی پلان، طراحی نما، طراحی نمای ویلا به سبک دلخواه خود با ما از طریق شماره تلفنی که در پایین صفحه قرار دارد در ارتباط باشید.
در این مقاله سعی داریم طراحی ویلاهای کوچک را بررسی و تحلیل نماییم:
با توجه به بالا رفتن هزینه های زمین و ساخت و ساز افراد به دنبال داشتن فضایی اگرچه کوچک اما دلچسب و راحت میباشند که این هدف مستلزم داشتن اطلاعات کافی و تخصص در زمینه ی طراحی میباشد.
برای طراحی یک ویلای کوچک میبایستی موارد زیر را در نظر بگیریم که مفصلا به توضیح در این باره میپردازیم:
برای داشتن یک پلان زیبا و کاربردی جهت یک ویلای کوچک و متراژ پایین میبایستی اطلاعات زیر را داشته باشیم طبق روال طراحی هر نوع ویلا با هر متراژی ابتدا لازم است مشخصات ملک اعم از ابعاد اندازه ی زمین , نقشه هوایی از ملک , جهت وزش باد و زاویه ی تابش خورشید , مناظر طبیعی اطراف زمین مورد نظر را، بررسی نماییم.
پس از ترسیم ابعاد زمین میبایستی خواسته های کارفرما را بدانیم که البته در ویلاهای کوچک با متراژ کم محدودیت داشتن فضاهای غیر ضروری را داریم و بهتر است از فضاهای ضروری بنا به خواسته ی کارفرما در طراحی خود استفاده نماییم.
لیست فضایی ما میتواند عناوین زیر باشد:
ورودی شامل ( سرویس بهداشتی , کمد ورودی ) , آشپزخانه بهمراه میز کانتر بعنوان ناهار خوری جهت اشغال کمتر فضا , سالن و اتاق خواب ها که یکی از خوابها حتما باید بعنوان مستر در نظر گرفته شود.
طراحی نقشه و پلان خوب , لازمه ی هر ملکی است که میخواهند چه بعنوان سرمایه گذاری و فروش و چه استفاده ی شخصی خود مالک استفاده شود. طراحی پلان میتواند ارزش ملک را چندبرابر کند و یک فضای ایده آل را برای کاربران به ارمغان بیاورد.
روابط فضاها باید به گونه ای باشد که برای استفاده خود مالک و میهمانان راحت و مناسب باشد.حریم خصوصی نیز بهتر است رعایت شود و ترجیحا از فضاهای ضروری در چیدمان یک پلان کوچک استفاده شود و از قرار دادن فضاهایی همچون : لاندری , نشیمن خصوصی , فضای مطالعه ,اتاق بازی و … بپرهیزیم.
برای انتخاب سبک طراحی مناسب در یک ویلای کوچک بهتر است در ابتدا اطلاعات کافی در زمینه ی انواع سبک های معماری را داشته باشیم تا بتوانیم سبک مناسب فراخور فضا و سلیقه ی خود را انتخاب نماییم,
در زیر بصورت مختصر به بررسی ویژگی های معماری هر سبک میپردازیم:
سبک معماری مدرن:
• سادگی
عدم استفاده از عناصر و تزئینات متعدد و گوناگون و ضرورت زیبایی در سادگی به وضوح در این سبک قابل مشاهده است. حذف جزئیات برای ایجاد ساختمان ساده و تمیز از اهداف این سبک می باشد. به گونه ای که بیشترین استفاده را سقف های مسطح و رنگ های کرم، سفید و یک دست دارند.
سبک معماری کلاسیک:
این سبک از معماری، بیش از هر چیز مفاهیمی مثل جسارت، فروتنی و ذکاوت را بازتاب می دهد. این ارزشها در تعریف اجزای فردی ای که در شاخه های مختلف این سبک معماری دیده می شوند نقش پررنگی دارند. برخی از عناصر کلیدی این سبک از معماری عبارتند از:
رعایت تقارن و تناسب:
ساختمانهای کلاسیک غالبا متقارن و متناسب هستند و در ساخت آنها از ستونها و پنجره های زیادی استفاده می شود که در فواصل مساوی با یکدیگر قرار داده شده اند.
استفاده از ستونها:
ستونها با سبک و نظم خاصی مورد استفاده قرار گرفته اند. در معماری یونان باستان، مدلهای مختلف چینش ستونها عبارت بوده از: دوریک، یونیک و یا کورینتیان و در معماری روم باستان از سبکهای توسکان و کمپوزیت استفاده می شده.
استفاده از متریالهای مقاوم:
در بناهایی که با این سبک معماری ساخته شده،از متریالهای مقاومی مثل سنگ مرمر، بتن و آجر استفاده می شود.
پنجره ها:
پنجره ها در سبک کلاسیک مستطیلی شکل و به صورت دو تکه بالا و پایینی هستند و به صورت متقارن نصب می شوند.
نئوکلاسیک با ویژگیهایی همچون:
ابعاد بزرگ ساختمانها، سادگی شکلهای هندسی و دیوارها، استفاده از ستون و جزئیات شیوههای یونانی شناخته میشود.
برجستهکاریهای معماری نئوکلاسیک، مسطحتر بوده و اغلب در داخل قاب و فریز یا همان حاشیههای زینتی ساختمان قرار میگیرند.
از دیگر خصوصیات معماری بنا به سبک نئوکلاسیک میتوان این موارد را برشمرد:
ظاهر منظم و ساده , ستون های بلند و مستقل , ایجاد امکانات جدید و مدرن در داخل بنا
رعایت تناسبات هندسی کلاسیک در طرح بنا , کارگیری مصالح سنتی مانند سنگ، آجر، و چوب
رنگ های شفاف و اشکال عجیب و غیرمعمول که گاهی اوقات نشانه ای از معماری کلاسیک دارند از ویژگی های سبک پست مدرن میباشد.
مابقی سبک ها را با توجه به اینکه در حال حاضر در معماری امروز کاربردی نیستند را به اختصار نام میبریم:
معماری روم شرقی یا بیزانس
معماری رومانسک (بدنه ی گرد و ستون های ضخیم )
معماری گوتیک (قوس های فراوان و ستون های باریک و تیز)
معماری رنسانس (کلاسیک در ظاهری نو)
معماری باروک(تزئیناتی خیره کننده)
معماری هنرنو(استفاده از اشکال طبیعت و گیاهان)
معماری آرت دکو (نقوش هندسی زیاد و رنگ های زنده)
معماری های تک (وجود لوله ها وسایر تجهیزات در بخش های بیرونی ساختمان)
معماری پست مدرن (رنگ های شفاف و اشکال عجیب غریب)
معماری نئوفتوریسم(اشکال هندسی قطعه قطعه یا پیچش های خیلی زیاد)
معماری ساختارشکن(اشکالی سیال و ظاهری عجیب)
با توجه به بررسی کلی و جزئی انواع سبک های معماری در بالا میبایستی بدانیم که:
در انتخاب سبک معماری موقعیت جغرافیایی اولین نکته حائز اهمیت می باشد و باید ارزیابی شود. شرایط آب و هوایی نیز بر طرح مورد نظر تاثیرگذار است. بدیهی است که یک منطقه بارانی شرایط متفاوتی در مقایسه با یک منطقه آفتابی دارد.
مورد دیگری که در طراحی ساختمان تاثیر دارد فرهنگ بومی آن منطقه می باشد. به عنوان مثال در برخی از مناطق چین، ساخت و ساز فقط با رعایت قوانین فنگ شویی امکانپذیر است. برای طراحی مکان های تجاری نیز موقعیت ملک از لحاظ دسترسی و توان مالی منطقه بررسی می گردد.
نکته دیگری که باید در مورد سبک معماری مورد توجه قرار گیرد این است که ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در واقع سبک معماری بدون دکوراسیون داخلی معنای خود را از دست می دهند و این دو تکمیل کننده و مکمل هم می باشند. هر سبک معماری دارای دکوراسیون مخصوص به خود می باشد. بنابراین برای هر سبک معماری باید دکوراسیون مربوط به همان سبک انتخاب شود.
با توجه به بررسی موارد شماره ۳ که مفصلا به آن پرداختیم , سبک مد نظز خود را انتخاب مینماییم.
با توجه به ویژگی های نامبرده مناسبترین سبک طراحی معماری و اجرا سبک مدرن میباشد چرا که با توجه به ویژگی های این سبک , باعث میشود که یه ویلای کوچک با متراژ کم , کوچکتر از حالت معمول به چشم نیاید و میتوانیم با استفاده از ویژگی های معماری مدرن ,پلان,نما و دکوراسیون داخلی را نیز بر همین اساس طراحی نماییم و صفات بارز این سبک از جمله :سادگی , تزئینات کم , استفاده از رنگ های روشن , عدم استفاده از چندمتریالی همگی ویژگی هایی هستند که مناسب طراحی یک ویلای کوچک اند.
حال میبایستی بدانیم که مصالح مناسب جهت طراحی و ساخت یک ویلای کوچک کدامند,
در درجه ی اول باید بدانیم که استفاده از شیشه و پنجره با ابعاد بزرگ میتواند به ایجاد فضایی با روحیه ی خوب کمک زیادی کند,بنابراین سعی میکنیم که بازشوهای زیادتر با عرض و ارتفاع بیشتری را در طراحی پلان و نمای ویلا قرار دهیم.
متریال و مصالح کاربردی در طراحی ویلا به سبک مدرن موارد زیر میباشد:
محوطه سازی چیست ؟ Landscape
بخشی از معماری و طراحی است که عمدتا به آن معماری منظر گفته میشود که شامل استفاده ازعناصر مختلف در یک محیط خاص برای شکل دادن به آن بر اساس طرح های از پیش تعریف شده است. هدف از آن زیبا سازی و ایجاد محیط آرام و دلنشین محوطه و تقویت ارتباط انسان و طبیعت ذکر کرد.
برای دستیابی به نتیجه مطلوب ، استفاده از این عناصر باید طبق اصول و قواعد خاصی انجام شود. در مورد عناصر استفاده شده ، باید اضافه کنیم که این موارد می توانند هر چیزی باشند. از گل و گیاه گرفته تا یک حوض کوچک در قلب ویلا ، همه می توانند برای محوطه سازی استفاده شوند. پس از تعریف محوطه سازی بهتر است با مهمترین اصول و قوانین آشنا شوید.
*یکی از مهمترین کارهایی که باید قبل از طراحی حیاط با هر کاربری انجام شود ، بررسی محل حیاط است. بررسی سایت شامل عناصری مانند شرایط آب و هوایی منطقه ، جمع آوری اطلاعات در مورد انواع گیاهان منطقه ، جهت باد ، وضعیت خاک ، وضعیت آب و نوع آبیاری است,
همچنین باید محدودیت در طراحی و ساخت محوطه را به دقت بررسی کرد. به عنوان مثال ، بعضی اوقات بعضی از درختان را نمی توان از بین برد یا در مکانهایی امکانات و ساختمانهایی وجود دارد که قابل برداشت یا جابجایی نیستند.
*محدودیت دیگری که می تواند برای طراح ایجاد شود محدودیت های مالی است. به همین دلیل ، طراح باید محدودیت های مالی را تا حد ممکن در نظر بگیرد.
به طور کلی یک محوطه سازی زیبا که با بررسی دقیق با توجه به عوامل بالا طراحی شود میتواند به زیبایی ویلا و تبدیل آن به یک مکان دلچسب برای اوقات فراغت بیفزاید.
در طراحی یک ویلای کوچک مدرن باید به این نکته توجه داشته باشیم که ترجیحا کل فضای محوطه و حیاط را با درختان بلند و انبود پر نکنیم و فضای محوطه به گونه ای طراحی شود از داخل فضای ویلا و سالن بتوانیم به کل محوطه هرچند کوچک دید داشته باشیم.
در محوطه ی ویلا با متراژهای بزرگ تر میتوانیم فضضایی جهت پیاده روی, فضای بازی کودکان , برکه ی مصنوعی , استخر روباز , آلاچیق و فضاهای جذاب دیگری را نیز در نظر بگیریم.
برای استفاده ی حداکثری از زمین ملک مورد نظر میتوانیم طراحی ویلا را بر اساس طراحی دوبلکس انجام دهیم , این نوع طراحی به ما کمک میکند که زیربنای خود را افزایش دهیم ولی سطح اشغال کمتری داشته باشیمو از فضای باقیمانده از مساحت بعنوان محوطه سازی باغ ویلا جهت داشتن یک فضای دلچسب و زیبا بهره ببریم.
در مقاله های قبلی به بررسی ویلای دوبلکس و نکات مهم در طراحی ویلای دوبلکس پرداخته ایم.
حداقلی ترین متراژ برای ساختمان یک ویلای کوچک میتواند از ۸۰متر مربع در نظر گرفته شود که فضاها را در ۲طبقه تحت عنوان دوبلکس قرار دهیم و آنها را به دو عرصه ی خصوصی و عمومی تبدیل کنیم.
هزینه های ویلا به چندین بخش تقسیم میشود که مختصرا به توضیح آن میپردازیم:
هزینه ی طراحی معماری ویلا شامل: طراحی پلان ویلا، طراحی نمای ویلا، طراحی دکوراسیون داخلی ویلا، طراحی محوطه ی ویلا، طراحی فضای بام ویلا.
لازم است پس از طراحی پلان و با توجه به طرح نما , نوع سازه ی ویلا و همچنین نقشه های مربوط به محاسبات اجرای ویلا آماده گردد.
پس از طراحی پلان ویلا و انجام طراحی داخلی و مشخص شدن دکوراسیون داخل هر فضا میبایستی , نقشه های مربوط به نورپردازی ,برق کشی کل ساختمان و تاسیسیات مد نظر کارفرما صورت پذیرد که در حین اجرا به مشکلی برنخوریم و همه چیز قبل از اجرا پیش بینی شده و اصولی پیش برود.
پس از مشخص شدن طراحی و محاسبات ویلا , نقشه ها توسط مجری بررسی میگردد و هزینه ی اجرا با توجه به قیمت مصالح روز به کارفرما اعلام میگردد.
این بخش از هزینه ها با توجه به طراحی داخلی ویلا و مدارکی که توسط معمار پروژه آماده شده, بررسی و با توجه به قیمت مصالح روز بازار اعلام میگردد.این بخش از هزینه ها به طور مستقسم به کارفرمای پروژه و بودجه ای که در نظر گرفته بستگی دارد.
با توجه به بررسی تمامیه عوامل نامبرده کلیه ی اطلاعات جهت طراحی یک ویلای کوچک در اختیار ما هست تا بتوانیم تمامی خواسته های کارفرما را با هر شرایطی از ملک تامین نماییم.
گروه فنی و مهندسی پلانکده با طراحان مجرب در زمینه ی طراحی پلان , طراحی نما , طراحی داخلی با سبک دلخواهتان در اصفهان , تهران و کلیه شهرهای ایران در کنار شماست تا بتوانید طراحی دلخواهتان را در کمترین زمان و بهترین هزینه داشته باشید,فقط کافیست از طریق شماره تلفن و واتساپ زیر با ما در ارتباط باشید.
مهندس سرکار خانم عاطفه بهشتی : ۰۹۱۳۲۱۱۲۷۶۷