طراحی داخلی رشته تقریبا جدیدی است که ارتباط نزدیکی با معماری دارد.طراحی داخلی اصفهان، نقشه کشی و همینطور ساخت و ساز فضاها بخشی از طراحی محیطی است.
انسان ذاتا ایجاد محیطی خوشایند را می پسندد که به دوران تمدن اولیه بشر بر میگردد.
از اواسط قرن بیستم به نحوی از واژه دکوراتیو داخلی استفاده شد که تقریبا معنا خود را از دست داد بنابراین واژه های توصیفی بیشتری مورد استفاده قرار گرفته اند.
اصطلاح طراح داخلی نه تنها محدوده بزرگتری را شامل شده بلکه خود را به عنوان یک حرفه جدی نشان می دهد.همچنین در دوران کرونا حتی طراحی داخلی آنلاین هم به شدت مورد استقبال قرار گرفت.
این حرفه نشات گرفته از کشورهای اروپایی می باشد که از آن به عنوان معمار داخلی یاد می شود. کسانی هستند که نگران تعداد عناصر به کار رفته ساخت دست بشر می باشند که به این رشته طراحی محیطی می گویند.
شماره تماس : ۰۹۱۳۲۱۱۲۷۶۷
یک معمار داخلی ابتدا باید طراحی داخلی را به گونه ای انجام دهد که پاسخ گوی عملکرد، نیازها رفتار ها و اقلیم و .. باشد و سپس به چگونگی تعریف حس آن فضا از منظر نور، رنگ، مبلمان و … می پردازد.
رشته طراحی داخل دارای حوزه های تخصصی متعددی می باشد.یکی از آن ها تحلیل فضا بوده که نیازمند به تجزیه و تحلیل فضا، عملکرد این فضا را دارد.
حیطه کاری طراحان داخلی، طراحی دفتر کار که طراحان متخصص در پلان کده به صورت حرفه ای ان را انجام می دهند. طراحی داخلی اصفهان در طراحی هتل ها، مغازه ها و مراکز خرید به صورت گسترده فعالیت دارند.طراحی داخلی انلاین هم از خدمات پلان کده می باشد.
مابقی شرکت ها به طور عمده درگیر طراحی مراکز آموزشی بزرگ بوده و یا در طراحی بیمارستان ها و کلینیک ها متخصص هستند.
بسیاری از شرکت های بزرگ دارای مهندس های گرافیک، صنایع و معماری بوده ولی در مقابل، طراح های داخلی که در مناطق مسکونی فعالیت دارند ممکن است به تنهایی یا حداکثر با دو تا سه نفر همکار باشند.
طراحی مسکونی یک نوع فعالیت متفاوت است. طراحی مناطق مسکونی معمولا بسیار درگیر با نظرات طراح و مالک در تمام جوانب می باشد.
بعید است که یک مشتری بخواهد خدمات طراحی یک طراح داخلی که برای خانه اش درحال به کار بردن است، با یک سیستم منظم سازماندهی می شود.
شاید شما هم جزو افرادی باشید که طراحی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی را با هم اشتباه میگیرید. اما بهتر است بدانیم که این دو حرفه کاملا جدا از هم هستند.
در این بخش میخواهیم شما را با هریک از این اشخاص و تخصص و تفاوت آنها بیشتر آشنا کنیم.
دکوراتورهای داخلی یا طراحان دکوراسیون به زیبایی شناختی نیاز دارند و این مهمترین مهارت مورد نیاز انهاست.آنها نیازی به دانش و مهارت آکادمیک ندارند و همیشه جای توسعه و پیشرفت علمشان وجود دارد.
اما سر و کار طراحان داخلی با جانمایی و برنامه ریزی فضاها،عایق، کفپوش، در و پنجره ورودی و … می باشد.
این دو با اشخاص مختلفی سر و کار دارند.
طراحان دکوراسیون با صنایع مختلفی چون ساخت مبلمان و سرویس های خواب یا طراحان دوخت پرده یا صنعت فرش و دیگر مشاغل همکاری دارند اما طراح داخلی با مهندس ناظر، مدیر پروژه و کنترل پروژه و یا سایر کارکنان مشغول در یک پروژه ساخت در ارتباط است.
بطور کلی چون طراح دکوراسیون وظیفه چیدمان مناسب و ایجاد هماهنگی بین وسایل و فضای یک ساختمان را دارد، نکته ی حائز اهمیت آن است که کار یک دکوراتیو و یا طراح دکوراسیون داخلی دقیقا پس از اتمام کار طراح داخلی آغاز میشود.
به یاد داشته باشیم که معماریداخلی می تواند بر روی سازه و مقطع معماری تاثیر بگذارد زیرا قبل از این که فضاها را با مبلمان متغیر فضایی پر کنیم، به تعریف فضای معماری داخلی آن فضاها می پردازیم.
در این نوع طراحی ما تنها به دنبال چیدمان های گوناگون مبلمان متغیر، کف سازی ها و … نیستیم، بلکه به دنبال کشف، خلق و ایجاد فضایی از طریق تعاریف مختلف فضایی و طراحی مبلمان های ثابت آن فضاها هستیم ، تا بتوانند حوزه و عملکرد یک فضا را دقیق تر تعریف کند، به دنبال نورگیر ی ها، اختلاف ارتفاع ها، جلو و عقب رفتگی ها و شکل و فرم کلی فضاها هستیم ، تا بدون مبلمان متغیر نیز بتوانیم عملکرد و شخصیت فضایی آن را تشخیص دهیم.
برای طراحی فضاهای داخلی ابتدا لازم است که درک و تصور صحیحی از سبک معماری طراحی مد نظر خود داشته باشیم.
طراحی داخلی فضاهای مسکونی به سبک های مختلفی قابلیت انجام دارد.
یکی از سبک های پرطرفدار در طراحی داخلی، طراحی به سبک مدرن میباشد.
در اینجا لازم است که با ویژگی های این سبک آشنا شویم:
از ویژگی های بارز طراحی به سبک مدرن طراحی بر اساس سادگی، پرهیز از شلوغی در فضا میباشد.
در سبک طراحی مدرن استفاده از متریال های چوب و سنگ و سرامیک رواج زیادی دارد که البته میبایستی به طرز صحیحی از این مصالح در طراحی هر فضا استفاده کنیم.
گر تمام قواعد و اصول طراحی داخلی مدرن و چیدمان دکوراسیون داخلی منزل با سبک مدرن به درستی انجام شده باشند، تکمیلکننده تمام این زیبایی ها یک نورپردازی حرفه ای خواهد بود .استفاده از نورپردازی های اسپات لایت با استفاده از هالوژن ها و چراغ های دیوارکوب با نورپردازی خاص و استفاده از نورپردازی متمرکز توسط آباژور ها منابع نوری متحرک.
در سبک مدرن نیازی نیست که حتما تقارن در قسمت های مختلف خانه رعایت شود و رعایت کردن تقارن مختص سبک کلاسیک است.
با توجه به بررسی ویژگی های سبک مدرن، حال به بررسی طراحی داخلی آشپزخانه مدرن میپردازیم:
برای شروع طراحی یک آشپزخانه در ابتدا میبایستی جانمایی تاسیسات آشپزخانه را مشخص نماییم. این جانمایی بر اساس الگوی قرارگیری سینک، گاز و یخچال به شکل دسترسی بصورت مثلث مشخص میشود.
پس از جانمایی صحیح وسایل آشپزخانه طبق لیست لوازم لازم و همچنین خواسته های مالک همچون: ماشین ظرفشویی , مایکرویو، فر تو کار یا روکار، قهوه ساز و مابقی وسایل مورد نیاز، پلان و نقشه ی آشپزخانه را ترسیم مینماییم.
جهت طراحی سه بعدی فضای آشپزخانه لازم است که از کلیه ی ضوابط و استانداردهای آشپزخانه اطلاعات کافی داشته باشیم.
اطلاعاتی همچون: استانداردهای مبلمان آشپزخانه ( طول و عرض و عمق ماشین های لباسشویی و ظرفشویی, ابعاد سینک و مابقی تجهیزات….).
طراحی آشپزخانه به سبک مدرن میبایستی از ویژگی های طراحی مدرن نامبرده در بالا پیروی کند.
طراحی سه بعدی آشپزخانه بایستی به شکل ساده طراحی شود، کابینت ها از خطوط عمودی و افقی پیروی کند، از شکست های زیاد و پیچوتاب در طراحی بپرهیزیم و در نهایت آشپزخانه ای با اصول معماری مدرن را طراحی و سه بعدی نماییم.
پس از طراحی نوبت به انتخاب مصالح و متریال آشپزخانه میرسد، در رنگ بندی آشپزخانه میتوانیم از تک رنگ یا دو رنگ استفاده کنیم، برای این کار لازم است که تسلط کافی به مصالح موجود در بازار داشته باشیم.
پس از انتخاب رنگ بندی مناسب، نوبت به نورپردازی فضای آشپزخانه میرسد.
طراحی نورپردازی علاوه بر روشنایی میبایستی در زیبایی آشپزخانه تاثیر مثبتی داشته باشد.
نورپردازی ها را میتوان در در حالت های مختلفی همچون: نورهای خطی زیر کابینت زمینی، نورهای خطی یا هالوژنی زیر کابینت های هوایی، نورهای دیواری در بدنه ها تعبیه و جانمایی نمود.
برای طراحی داخلی اتاق مستر، باید ابتدا نیازها و سلیقههای شما را بشناسیم. اتاق مستر بهعنوان اتاق خواب اصلی در خانه، باید هم احساس راحتی و آرامش را به شما بدهد و هم دارای طراحی زیبا و شیک باشد. در ادامه به برخی ایدهها و نکات برای طراحی داخلی اتاق مستر میپردازیم:
در نهایت، برای طراحی داخلی اتاق مستر، باید به نیازها و سلیقههای شما توجه کنیم و براساس آنها، یک طرح مناسب برای این اتاق ارائه دهیم.
برای جمع بندی مطالب طراحی داخلی آشپزخانه به سبک مدرن آیتم های زیر را با هم مجدد بررسی میکنیم:
در نظر گرفتن آیتم های طراحی آشپزخانه از قبیل: کابینت آشپزخانه، اپن آشپزخانه، کاشی آشپزخانه، نورپردازی آشپزخانه، کناف سقف آشپزخانه، پرده و چیدمان آشپزخانه.
هرکدام از بخش های نامبرده در بالا میبایستی همزمان با هم طراحی شود تا از لحاظ بصری همبستگی بین اجزای تشکیل دهنده ی یک آشپزخانه بدرستی نمایان شود.
در طراحی آشپزخانه ی مدرن “رنگ” یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در زیبایی این فضا میباشد که عوامل مختلفی همچون، ابعاد و اندازه ی آشپزخانه، مساحت خانه، نورگیری فضای آشپزخانه و ارتفاع سقف، رنگ بندی آشپزخانه را مشخص مینماید.
نمونه طراحی پلان کده